25.1.09

JP HAR IKKE OPDAGET AIDT, HELLE & SONNERGAARD

I en i øvrigt rosende anmeldelse af George Blechers Andre mennesker skriver Sauerberg:
"Hans ”Andre mennesker” er hans første bog med prosafiktion. Det er noveller og dermed en genre, som herhjemme vel må anses for en truet art. Rejsende med DSB kan dog som regel finde en novelle i koncernens passager-månedsblad. Læsere af ugeblade og julehæfter vil også nikke genkendende til den korte form for prosafiktion."

4 Comments:

Anonymous stensamler said...

og Juul...

Ufatteligt!

25 januar, 2009  
Anonymous Anonym said...

jeg synes osse jeg - svagt - erindrer en bog om nogle aber eller noget i den stil, som var meget sådan kort og fuld af historier, altså fuld af korte historier - - - well - aber - - - well - osv. der var noget meget nordisk eller nordlystisk ved bogen, så meget husker jeg da - - -

25 januar, 2009  
Anonymous Anonym said...

Og Blendstrups!

Der er også masser af noveller i Politiken. Det er endda samme koncern som JP.

25 januar, 2009  
Anonymous JP said...

Sauerberg skriver også her:


NOVELLER

Natasha Illum Berg hører til den håndfuld danske forfattere, hvis internationale baggrund og orientering bringer et velkomment frisk pust ind over landsbyens gadekær.

Berg gik i sin seneste roman, ”Abens hjerte”, på storvildtsjagt med Hemingway og Sartre. Begge d'herrer er også med i bagagen denne gang, hvor formatet er novellen. Det var det på en måde også i ”Abens hjerte”, men i den vikledes historierne ind i hinanden på langs, så at sige. Her har vi at gøre med seks lange, regulære noveller.

Det er ganske dristigt, at Berg tager dette fortælleformat op. Bortset fra ugemagasinet ”The New Yorkers” legendariske og stadig levende novelletradition, DSB's togblad og danske ugeblade, havde novellen sin storhedstid adskillige årtier tilbage. Men novellen kan noget, som romanstorebroren ikke kan. Den har i modsætning til romanens tunge oliemaleri skitsens friskhed og umiddelbarhed.

02 februar, 2009  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home